PrintFrendly

2024. április 5., péntek

Gombás húsgolyó medvehagymás mártásban

Javában tart a medvehagyma szezon, amit érdemes kihasználni. Készülhet belőle például egy krémes mártás, mint ezekhez a húsgolyókhoz.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók 3 személyre
*25 dkg darált sertéshús
*1 csapott kk só
*1/3 kk őrölt bors
*3 nagy gerezd fokhagyma
*1 kisebb tojás
*2 csapott ek apró szemű zabpehely
Sütéshez:
*kevés olaj
Mártáshoz:
*2-3 ek olaj
*2 ek vaj
*3 dl cm tejszín
*1 dl cm mandulatej
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet bors
*2 nagy gerezd fokhagyma
*1 kis csokor friss medvehagyma
 
A húst a fűszerekkel, zúzott fokhagymával, a tojással, az apróra vágott gombával és a zabpehellyel összedolgozzuk. Kb. 30 percet hagyjuk pihenni. Vizes kézzel evőkanálnyi adagokból golyókat formázunk. Kevés felforrósított olajon megsütjük mind.
A mártáshoz a felforrósított olaj és vaj keverékén megfonnyasztjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a tejet, a tejszínt és sűrűre főzzük. Közben ízesítjük a fűszerekkel. A legvégén beleforgatjuk a húsgolyókat, beleszórjuk az apróra vágott medvehagymát és jól átforgatjuk. Azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése