PrintFrendly

2024. március 6., szerda

Ördögszekér tallérok ajváros tortiglioni tésztával

Az egyik legkülönlegesebb gomba, amivel találkoztam az ördögszekér gomba. Méretes, de mégis zsenge, könnyű, finom. Egy picit pikánsabb, újszerűbb körítést kapott.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*25 dkg durum tortiglioni tészta
Szószhoz:
*1 közepes vöröshagyma
*3 ek olaj
*1 ek vaj
*3 nagy gerezd fokhagyma
*1 jó nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*3 dl tejszín
*2 púpozott ek ajvár
Gombához:
*olaj a sütéshez
*mexikói fűszerkeverék
*szezámmag a tálaláshoz
 
A tésztát sós, bő vízben roppanósra főzzük, lecsepegtetjük. A felforrósított vaj és az olaj keverékén megfonnyasztjuk az apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát. Hozzáadjuk a tejszínt és ízesítjük a fűszerekkel. Belekeverjük az ajvárt is. Beleforgatjuk a kifőtt tésztát és melegen tartjuk. A gombákat 2 cm vastag tallérokra vágjuk. Mindkét oldalát éles késsel 2-3 mm mélyen bevagdossuk. Felforrósított olajon oldalankét 2-2 percig sütjük. Közben megszórjuk mexikói fűszerkeverékkel. A megsült gomba tallérokat az ajvárszószos tésztával, száraz serpenyőben megpirított szezámmaggal megszórva kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése