PrintFrendly

2023. november 27., hétfő

Gyömbéres almakrémleves

Könnyű kis gyümölcsös leves a gyömbér kedvelőinek. Ízlés szerint a gyömbér mennyisége csökkenthető, mert ez egy elég intenzív ízű krémleves. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*5 nagy alma
*1 ek frissen facsart citromlé
*1 késhegynyi őrölt citromhéj
*1 csipet só
*1,5 dkg négyszeres erősségű édesítőszer
*1 ek pudingpor
*Tálaláshoz:
*szeletelt mandula
*gyömbér
 
Az almákat megpucoljuk, magházukat kivágjuk. A gyümölcshúst kisebb darabokra vágjuk és annyi vízben, ami épp ellepi puhára főzzük. Közben ízesítjük a fűszerekkel, citromlével és az édesítővel. Merülő mixerrel pürésítjük. A pudingport a tejjel simára keverjük, majd hőkiegyenlítés után a levest krémesítjük vele. Ha túl sűrű, akkor még kevés tejjel higíthatjuk. Szeletelt mandulával és kevés őrölt gyömbérrel megszórva kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése