PrintFrendly

2023. január 30., hétfő

Fokhagymás fehérbab-krémleves

Most, hogy kicsit lentebb kúszott a hőmérő higanyszála, igazán jól tud esni egy kis meleg kanalazni való. Egy egyszerű megoldást választottam és előfőzött babból készítettem egy roppant egyszerű krémlevest. Alig pár hozzávaló, néhány perc konyhai tevékenység és már tálalható is. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
Az elkészítéshez használt botmixert a Russell Hobbs biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*40 dkg konzerv fehérbab
*5 dkg vöröshagyma
*3 nagy gerezd fokhagyma
*3 ek olaj
*4 dl zöldségleves alaplé
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
Tálaláshoz:
*rózsabors
 
Az apróra kockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk az átmosott és lecsepegtetett babot. Felengedjük az alaplével, ízesítjük a fűszerekkel. Lefedve hagyjuk felfőni. Botmixerrel pürésítjük. Melegen rózsaborssal megszórva kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése