PrintFrendly

2022. december 16., péntek

Bécsi húsos palacsinta

Van egy ismert túróval töltött édesség, aminek ez a sós, hússal készült változata. Tehát ez nem egy desszert, hanem egy főétel. A kedvenc habkönnyű palacsinta receptemet használtam hozzá. Egy családi vendégvárás alkalmával kínáltam, de akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Hozzávalók
Palacsintához:
*2 nagyobb tojás
*1 csapott kk só
*1 bögre liszt (2 dl)
*1 bögre tej (2 dl)
*kevés olaj a sütéshez

Töltelékhez:
*35 dkg darált sertéshús
*pár ek olaj
*1 kisebb vöröshagyma
*1 csapott kk só
*1/2 kk őrölt bors
*1 késhegynyi őrölt köménymag
*1 tk fűszerpaprika
*1 paradicsom (lehet fagyasztott is)
*15 dkg sajtkrém
*1 púpozott ek tejföl

Öntethez:
*4 dkg cukormentes habtejszín (30%-os)
*2 nagyobb tojás
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1/2 kk fokhagymagranulátum
 
A töltelékhez az apróra kockázott vöröshagymát megfonnyasztjuk, fehéredésig pirítjuk rajta a húst, majd ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a paradicsomot és annyi vízzel felöntve, ami éppen ellepi, lefedve puhára főzzük. A végén a sajtkrémmel és a tejföllel krémesítjük.
A palacsintákhoz a tojások sárgáját a sóval, a liszttel és a tejjel csomómentesre keverjük, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A palacsintákat kevés olajjal kikent, felforrósított serpenyőben kisütjük.
A palacsintákat kiterítjük, mindegyikre simítunk egy bő evőkanálnyi ragut és feltekerjük. Mindegyiket középen kettévágjuk. Vajjal kikent hőálló edénybe fektetjük úgy, hogy kissé fedjék egymást.
Az öntethez a tojásokat a tejszínnel és a fűszerekkel jól kikeverjük, végül a palacsinták tetejére kanalazzuk, hogy mindenhová jusson belőle.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már a palacsinták között is megszilárdult az öntet.
Melegen vagy akár hidegen is kínálhatjuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése