PrintFrendly

2022. július 4., hétfő

Tejfölös zöldborsópaprikás tésztával

Könnyű, húsmentes fogás olyan hétköznapokra, amikor gyors ételre van szükség. Pillanatok alatt elkészül és nagyon egyszerű. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált tésztát a Wise Pasta biztosította.
Hozzávalók 2-3 személyre
*30 dkg zöldborsó
*8 dkg vöröshagyma
*3 ek olaj
*1 csapott kk fűszerpaprika
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 kk házi darált paprika
*2 ek tejföl
 
A tésztát bő vízben kifőzzük, átöblítjük és lecsepegtetjük.
A felkockázott vöröshagymát kevés felforrósított olajon megfonnyasztjuk, majd átforgatjuk rajta a zöldborsót. Megszórjuk a fűszerpaprikával, borssal, sóval. Annyi vízzel felengedve, ami éppen ellepi roppanósra főzzük. Közben hozzáadjuk a darált paprikát is. Ha elfőtt a leve, megszórjuk kevés zabpehelyliszttel és belekanalazzuk a tejfölt. Ha jól átmelegedett, akkor azonnal, a kifőtt tésztával kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése