PrintFrendly

2022. július 23., szombat

Cukkinis-paradicsomos húsgombóc

A nyár slágeréből (ami a kertünkben bőségesen terem) igyekszem sokat felhasználni a konyhai tevékenységem során. Így született meg ez az egyszerű fogás. A roppanós cukkini nagyon jól illik a paradicsomos húsgolyóhoz. Köretként basmati rizs került az asztalra. A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
Gombóchoz:
*25 dkg darált sertéshús
*5 dkg basmati rizs
*1 kisebb tojás

Raguhoz:
*10 dkg zsenge cukkini
*4 dl paradicsomlé
*2 dl víz
*2 csapott ek gm zabpehelyliszt
*1 nagy csipet só
*2-3 ek olaj
*1 tk cukornak megfelelő négyszeres erősségű édesítő
 
A gombóc hozzávalóit összedolgozzuk, cseresznye nagyságú golyókat sodrunk és gyöngyöző vízben kifőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. 
A lisztet a felforrósított olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a vizet és a paradicsomlevet. Ízesítjük a fűszerekkel, az édesítővel. Hozzáadjuk az apróra kockázott cukkinit, beleforgatjuk a húsgolyókat. Pár percig rotyogtatjuk. 
Melegen kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése