PrintFrendly

2021. december 1., szerda

Narancszselés keksz

Már közeleg az ünnep, beléptünk a decemberbe. Sokan már gyűjtik az ötleteket a karácsonyi menühöz, illetve sütemény receptek után kutatnak. Nálunk idén ez volt az első, ami elkészült. Nagyon érdekes, mert nem hagyományos a formázása. Az a különlegessége, hogy a kiszúróráccsal együtt kerül be a sütőbe. Nagyon szuper kis konyhai segítség. A forma és maga a süti is nagyon tetszett a gyerekeknek, alig várták, hogy pici pihentetés után megkóstolhassák a végeredményt. Pillanatok alatt elfogyott. 
Ha kedvet kaptatok hozzá, akkor a Karácsonyi kiszúró- és sütőrácsot a Cookorinál tudjátok beszerezni. Akár ajándéknak is remek sütögetni szerető háziasszonyok számára. 
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
Hozzávaló 15 db-hoz
Tésztához:
*15 dkg liszt
*1 dkg cukrozatlan kakaópor
*1 csipet só
*7 dkg porcukor
*12 dkg vaj

Töltelékhez:
*1 dl narancslé
*1 csapott ek vaníliás pudingpor
 
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és hűtőben addig pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik. 2 sütőpapír között 4 mm vékonyra és téglalap alakúra elnyújtjuk. A kiszúrórácsot rányomjuk, így toljuk a 160 fokos sütőbe. 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk hűlni, majd a rácsot óvatosan leemeljük róla.
A zseléhez a pudingport csomómentesre keverjük a narancslével, sűrűre főzzük. Kavargatva kicsit hagyjuk hűlni, majd megtöltjük a hideg kekszek mélyedéseit. A zselé megszilárdulása után kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése