PrintFrendly

2021. május 16., vasárnap

Mandulakrémes csíkos keksz

Nagyon kedvelem a sütés nélküli édességeket. A mandulamag nevű süti adta az ötletet, hogy a két klasszikus kombinálásával készüljön egy nagyon egyszerű desszert. Nem túl munkaigényes, csak legyen türelmünk kivárni, hogy a pihentetés hatására a keksz megpuhuljon. :-) A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is.
Hozzávalók kb. 12 szelethez
*22 dkg vajas keksz (Albert)
*1 csomag vaníliás (főzős) pudingpor (4 dkg)
*2 ek cukor
*4 dl tej
*10 dkg vaj
*5 dkg porcukor
*1 ek vaníliás cukor
*2 ek zöld mandula aroma
Forgatáshoz:
*3-4 ek kókuszreszelék
 
A pudingport elkeverjük a tejjel és a cukorral, majd sűrűre főzzük és kihűtjük. Hozzáadjuk a porcukorral és vaníliás cukorral kihabosított vajat és a mandula aromát. 
A kekszeket 1-1 evőkanálnyi krémmel egymáshoz ragasztva rudat formázunk, kevés krémmel kívülről is bevonjuk, végül kókuszreszelékben megforgatjuk. Folpackba csomagolva legalább 1 éjszakát hűtőben pihentetjük. Ferdén szeletelve kínáljuk.

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése