Ismeritek a Portobello gombát? Szép nagy kalapos fajta, amit a legjobb megtölteni. Én sem tettem másképpen, spenótos túrókrém
került bele. Mert néha jól esik egy kis húsmentesség.
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is.
A felhasznált gombát a ChefGomba
biztosította.
*6 nagyobb ChefGomba Portobello gomba
*25 dkg túró
*5 dkg sajtkrém
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*1 marék friss spenótlevél
*8 dkg trappista sajt
Tálaláshoz:
*friss zöldség
*basmati rizs
A gombák tönkjét kiemeljük, a kalapokat folyó víz alatt leöblítjük és sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.
A
túrót villával áttörjük, a sajtkrémmel elkeverjük, a fűszerekkel ízesítjük, végül az apróra vágott spenótot beleforgatjuk.
A gombákat meghintjük kevés sóval, egyenletesen elosztjuk bennük a tölteléket. Mindegyiket megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben
kb. 13 perc alatt megsütjük. Melegen, friss salátával, esetleg főtt basmati rizzsel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése