PrintFrendly

2020. november 30., hétfő

Savanyúkáposztás karfiolsaláta

Nem kedvelem a hideg évszakokat, de nagyon szeretem bennük, hogy csodás finomságok készíthetők mondjuk sütőtökből és savanyú káposztából. Ezt rendszeresen ki is használom. Amibe csak lehet, kerül belőlük. Most épp egy kis salátába. Köretként sültekhez, húsokhoz kínálhatjuk. A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is.
Hozzávalók személyenként
*15 dkg karfiol
*8 dkg savanyú káposzta
*2 ek tejföl
*2 ek majonéz
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*2 nagy csipet őrölt köménymag
 
A karfiolt rózsáira szedjük, bő vízben roppanósra főzzük. A káposztát átmossuk, kicsavarjuk és apróra vágjuk. 
A tejfölt kikeverjük a majonézzel, és a fűszerekkel, majd beleforgatjuk a káposztát és a kihűlt karfiol. 
Pár órát pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése