PrintFrendly

2020. november 16., hétfő

Céklás körözött

Ritkán készítek körözöttet, mert a családban nem mindenki szereti. Én viszont nagyon kedvelem. Ez a céklás változat pedig kifejezetten ízlett. Csak halkan megsúgom, hogy én ettem meg az egészet. Érdemes kipróbálni. A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is. A cékla feldolgozásához a Russell Hobbs Desire salátakészítőt használtam.
Hozzávalók 2 személyre
*25 dkg túró
*1 kisebb cékla (7 dkg)
*1 ek apróra vágott vöröshagyma
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*1 nagy csipet őrölt köménymag
*2 ek tejföl
Tálaláshoz:
*teljes kiőrlésű keksz
 
A céklát puhára főzzük, meghámozzuk és a salátakészítő durva reszelőfején lereszeljük. A túrót jól áttörjük, ízesítjük a fűszerekkel, beleforgatjuk a céklát, a vöröshagymát, majd a tejföllel krémesítjük. Pár órát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Sós keksszel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése