PrintFrendly

2020. szeptember 2., szerda

Frankfurti laskaleves


Vége a forróságnak, a nyárnak, jöhetnek a kicsit nehezebb, tartalmasabb ételek. Mondjuk egy klasszikus kicsit átformálva. Tudom, hogy a levesek nem túl népszerűek, de nálunk gyakran asztalra kerül. Mint mindig, a felhasznált gombát most is a ChefGomba biztosította. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni. A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
Hozzávalók 4 személyre
*1 kis fej kelkáposzta
*15 dkg ChefGomba bébi laskagomba
*2 közepes sárgarépa
*3 kisebb krumpli
*4 szál virsli
*1 nagy gerezd fokhagyma
*1 kk só
*½ kk őrölt fekete bors
*1 nagy csipet őrölt köménymag

Rántáshoz:
*2 ek liszt
*3 ek olaj
*1 csapott tk fűszerpaprika
*3 dl tejföl

A kelkáposztát apróra vágjuk, és annyi vízben, ami épp ellepi, felforraljuk. 
Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, az apró laskagombát és ízesítjük a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával. 
Belerakjuk a kisebb darabokra vágott krumplit, és a virsli karikákat. A lisztet megpirítjuk az olajon, beleszórjuk a fűszerpaprikát, csomómentesre keverjük a tejföllel. Hőkiegyenlítéssel besűrítjük vele a levest. 
Ha felforrt elzárjuk, és melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése