PrintFrendly

2020. július 11., szombat

Cukkinis pöfeteg


Felmerült egy kérdés, hogy a szederpüré helyett mi kerülhet még a pöfeteg nevű sütibe. Nem hagyott nyugodni a dolog. Volt egy olyan őrült gondolatom, hogy mi lenne, ha cukkini lenne az a valami. Gyorsan ki is próbáltam. A kész édességről nem lehet megmondani, hogy eme zöldség van benne. Kívül kissé ropog, belül puha, igazi cukorbomba. Nagyon finom.
Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
*25 dkg liszt
*1 csipet só
*0,5 tk sütőpor
*0,5 tk szódabikarbóna
*1 tk őrölt fahéj
*15 dkg cukkini
*12 dkg barna cukor
*1 ek vaníliás cukor
*5 dkg vaj
*1 tojás sárgája
*15 dkg porcukor a forgatáshoz

A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, szódabikarbónával és a fahéjjal. 
A cukkinit meghámozzuk, a magvas részt kivágjuk, majd a zöldséget finomra reszeljük. 
A kétféle cukrot simára keverjük a vajjal, a tojással, majd a cukkinival. 
Hozzáadjuk a fűszeres lisztet. 
Becsomagolva a hűtőben pihentetjük pár órát. 
A tésztából közepes golyókat sodrunk, majd megforgatjuk porcukorban. 
Papiros tepsibe rakjuk, a süti között nagyobb helyet hagyva, mert sütés közben terülnek. 
180 fokos sütőben hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük. 
A tepsiben hagyjuk kihűlni, mert melegen még nagyon puha.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése