PrintFrendly

2020. július 18., szombat

Citromos tarkedli


A kelt tészták mindig is nagyon közel álltak a szívemhez. A kalácsok mellett a fánkok a kedvenceim. Ez a cseh változat gyakori vendég nálunk, most citromosan készítettem. Könnyű, puha tészta, olyan nem lehet abbahagyni fajta. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók kb. 27 db-hoz
*30 dkg liszt
*½ kk só
*2 ek cukor
*4 dl tej
*1 dkg friss élesztő
*2 közepes tojás
*½ dl olaj
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*2 kezeletlen citrom frissen facsart leve
*1 késhegynyi Bourbon őrölt vanília
*olaj a sütéshez

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, a cukorral megszórva felfuttatjuk. A lisztet elvegyítjük a sóval, a vaníliával, a reszelt citrom héjával és levével. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojásokat, az olajat és simára keverjük. 
Letakarva 1 órát pihentetjük. 
A tarkedli sütő mélyedéseit vékonyan kikenjük olajjal és két evőkanálnyi tésztát közepes lángon megsütünk benne. 
A tarkedlit a mézzel, pudinggal vagy lekvárral kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése