PrintFrendly

2020. április 24., péntek

Sonkás lapcsánkagofri


Ez az az étel, ami bármikor, bármennyi pillanatok alatt elfogy, és sohasem tudok eleget készíteni belőle. Ha azt mondjuk, hogy gofri, akkor először az édes változat ugrik be, de természetesen a sós is lehet ugyanolyan ízletes és kelendő. Ez a finomság egy közismert, hagyományos fogás átdolgozott, kicsit bővített fajtája. Megéri kipróbálni. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is. 
A gofri sütőt a Russell Hobbs biztosította.
Hozzávalók 3 személyre
*6 nagyobb krumpli
*2 kisebb tojás
*1 kisebb vöröshagyma
*3 nagy gerezd fokhagyma
*1 csapott tk só
*1 csapott kk őrölt fekete bors
*2 púpozott ek liszt
*7 dkg sonka
Sütéshez:
*olivaolaj
Tálaláshoz:
*2 dl tejföl
*1 csipet só
*2 nagy gerezd fokhagyma
*6 dkg trappista sajt
*újhagyma

A sonkát egész apróra vágjuk. 
A krumplit meghámozzuk, sajtreszelőn szálkásra reszeljük a vöröshagymával együtt. A keletkezett levet leöntjük. 
Hozzáadjuk a sonkát, a tojást, a lisztet, a fűszereket és a zúzott fokhagymát. 
A gofrisütőt felforrósítjuk, kikenjük olajjal. A sütő mélyedésébe kanalazunk a masszából és ropogósra sütjük. 
A tejfölt sóval, zúzott fokhagymával kikeverjük, a sajtot lereszeljük. 
A gofrit melegen, a fokhagymás tejföllel megkenve, sajttal és karikára vágott újhagymával megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése