PrintFrendly

2020. március 13., péntek

Lassan sült sertéscomb


Már régen tervben volt, hogy kipróbálom ezt az egyszerű finomságot. Nagyon kevés munka van vele. A végeredmény pedig fogyasztható melegen egy finom krémes salátával, vagy habos krumplipürével, savanyúsággal. Hidegen pedig akár szendvicsként zsemlében is tálalhatjuk.
Hozzávalók 8 személyre
*1 kg sertéscomb egyben
*2 púpozott tk só
*1 púpozott kk őrölt fekete bors
*1 púpozott tk fokhagyma granulátum
*1 ek mangalica zsír
*1 dl víz
*1 nagyobb vöröshagyma
*2 púpozott ek barna cukor
*30 ml balzsamecet

A húst megtisztítjuk, szárazra töröljük. Bedörzsöljük a sóval, borssal, fokhagymával. Zsírral kikent, magasabb falu tepsibe fektetjük. Mellé öntünk kevés vizet, köré szórjuk a felkarikázott hagymát. 
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 110 fokon hőlégkeveréssel, lefedve 4 órát puhítjuk. Ha már könnyen belemegy a hústű, akkor lekenjük a cukor és balzsamecet keverékével. Fedés nélkül, a levével gyakran locsolgatva pirosra sütjük. 
Melegen és hidegen is finom fogás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése