PrintFrendly

2020. március 7., szombat

Káposztás batyu


Ha batyut említünk, akkor legtöbben a túrósra és az édesre gondolnak. Pedig sós formában is készülhet. A már korábban említett kedvenccel, pirított káposztával is remek. Kérdezzétek csak meg nyugodtan a Férjemet, azt mondta, hogy ez abbahagyhatatlan.
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is.
Hozzávalók 12 db-hoz
Tésztához:
*50 dkg liszt
*1 púpozott tk só
*2,5 dkg friss élesztő
*2 dl tej
*1 tk cukor
*1 közepes tojás
*10 dkg vaj
Töltelékhez:
*50 dkg reszelt káposzta
*5-6 ek olaj
*1 tk só
*1 kk őrölt fekete bors
Lekenéshez:
*1 tojás
*3-4 ek tej

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk a cukorral. Összedolgozzuk a sóval elvegyített liszttel, a tojással, és a puha vajjal. Alaposan kidagasztjuk, letakarva a duplájára kelesztjük. 
A káposztát az olajon megpirítjuk, ízesítjük sóval, borssal és kihűtjük. 
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra és 1 cm vékonyra nyújtjuk. 12 egyforma részre vágjuk, egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket. A tésztalap 4 sarkát összefogva batyut formázunk, sütőpapíros tepsiben addig pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik. Lekenjük felvert tojással. 
180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük. 
Azonnal lekenjük tejjel és letakarva 10 percet hagyjuk átgőzölni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése