PrintFrendly

2020. január 21., kedd

Sütőtökös-rozmaringos rizs


Amint már korábban is említettem, imádom a sütőtököt, de nem csak édes formában. Nagyon könnyen feldobhatjuk vele az egyszerű rizs köretet is. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
Hozzávalók 2 személyre
*15 dkg rizs
*10 dkg sütőtök
*3-4 ek olaj
*1 ág friss rozmaring
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors

A rizst bő, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. 
A sütőtököt meghámozzuk, a magos részt kivágjuk. A zöldséghúst 1,5*1,5 cm-es kockázzuk. A felforrósított olajon megfuttatjuk az apróra vágott rozmaringot, átforgatjuk rajta a sütőtököt, és megsütjük. Hozzáadjuk a rizst, jól összeforgatjuk, ízesítjük sóval, borssal. 
Melegen sültekhez, grillezett húsokhoz kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése