Printfriendly

2020. január 19., vasárnap

Sütőtök fűszeres kókuszbundában


Imádom a sütőtököt. Legyen az édes, vagy sós formában. Most előbbi készült egy kis kókuszos bundában. Remek desszert, de egy tartalmas leves után másodikként is kínálhatjuk. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*1 kisebb kanadai sütőtök hosszabbik, mag nélküli vége
*só
Bundázáshoz:
*10 dkg liszt
*1 késhegynyi bourbon őrölt vanília
*1 csapott kk őrölt fahéj
*3 kisebb tojás
*5 dkg zsemlemorzsa
*5 dkg kókuszreszelék
*olaj a sütéshez

A sütőtököt 3-4 mm vékony fél karikára vágjuk, meghámozzuk, és megszórjuk kevés sóval. 
Először megforgatjuk a vaníliával, mézessütemény fűszerkeverékkel és fahéjjal elvegyített lisztben, megmártjuk a felvert tojásban, végül megforgatjuk a kókusszal elkevert morzsában. 
Ujjnyi felforrósított olajban világosra sütjük, a felesleges olajat papírtörlőn lecsepegtetjük. 
Porcukorral megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése