PrintFrendly

2019. december 30., hétfő

Káposztás pálca


A sok édesség után kell egy kis sós is. Nagyon szeretjük a káposztás pogácsát, így gondoltam a sós pálcát is kipróbálom pirított káposztával. Remek sörkorcsolya, de ez egy kis adag, érdemes duplázni ;-)
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.
Hozzávalók 1 nagy tepsihez:
*10 dkg durvára reszelt káposzta
*4 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 nagy csipet őrölt kömény
Tésztához:
*25 dkg liszt
*1 csapott kk só
*1 csapott kk szalalkáli (4 g)
*1 tojás sárgája
*10 dkg vaj
*1 tk tejföl
Tetejére:
*1 tojás fehérje
*7 dkg trappista sajt

A káposztát a felforrósított olajon megpirítjuk, ízesítjük a fűszerekkel és kihűtjük. 
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk a káposztával. 
Lisztezett felületen 5 mm vékonyra nyújtjuk. 
1 cm széles pálcára vágjuk, sütőpapíros tepsibe fektetjük. 
Lekenjük tojás fehérjével, megszórjuk reszelt sajttal. 
180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése