Printfriendly

2019. december 1., vasárnap

Csokis mákgolyó


Azt hiszem, kezdhetjük a hangolódást egy kis édességgel, amit még sütni sem kell. Nagyon egyszerű, könnyű, csokoládés, és mákos. Pikk-pakk elkészül és pillanatok alatt el is fogy ;-)
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is. 
A mákdarálót a Cookori biztosította.
Hozzávalók kb. 45 db-hoz
*20 dkg háztartási keksz
*5 dkg mák
*8 dkg porcukor
*1 ek vaníliás cukor
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*2 evőkanál rum
*18 dkg vaj
Bevonáshoz:
*20 étcsokoládé
*2 evk olaj

A kekszet és a mákot ledaráljuk, elvegyítjük a cukrokkal, reszelt citromhéjjal, összedolgozzuk a rummal és a vajjal. 
Diónyi golyókat sodrunk. 
A csokoládét vízgőz felett az olajjal felolvasztjuk, megmártjuk benne a golyókat, a felesleget lecsepegtetjük, hagyjuk megszilárdulni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése