Printfriendly

2019. november 26., kedd

Csilis fűszervaj




Már pár alkalommal készítettem fűszervajat. Roppant egyszerű, és sokoldalúan felhasználható. Frissensültekhez, grillezett húsokhoz, esetleg pirítós kenyérhez kínálhatjuk. 
Szép papírba csomagolva gasztroajándékként is adhatjuk. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is.
Hozzávalók 2 személyre
*10 dkg puha vaj
*1 csipet só
*1 csipet fehér bors
*2 kisebb csípős paprika (1 piros, 1 zöld)
*1/2 kezeletlen citrom reszelt héja

A csípős paprikát egész apróra vágjuk, a fűszerekkel és a citrom héjával együtt a vajhoz adjuk. Jól kikeverjük. 
Folpackba csomagolva hengerré formázzuk, és legalább 1 órát a fagyasztóban pihentetjük. 
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése