Printfriendly

2019. április 27., szombat

Shiitakegombás reszeltkeleves


Most, hogy megjött a hidegfront az esővel és a széllel, jól fog esni egy tányér könnyű, meleg leves. Roppant egyszerű, húsmentes fogás, a tészta is házilag készült bele, ami ráadásul gluténmentes. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is. 
A felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*3 nagy sárgarépa
*2 közepes petrezselyem
*1 csésze zöldborsó (3 dl)
*1 kisebb karfiol negyede
*5 dkg Amigo shiitake gomba
*1 kis fej vöröshagyma
*2-3 evőkanál olaj
*1,5-2 l zöldségleves alaplé
*1 kávéskanál só
*1 nagy csipet őrölt bors
a tésztához:
*10 dkg barna rizsliszt
*1 közepes tojás

Minden zöldséget megtisztítunk. A felkockázott vöröshagymát a felforrósított olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és petrezselymet, a zöldborsót. Felengedjük az alaplével, és ízesítjük a fűszerekkel. 
A tojást összedolgozzuk a liszttel és a reszelő nagy lyukán a levesbe lereszeljük. 
Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát és az apró rózsáira szedett karfiolt. Együtt készre főzzük. Melegen kínáljuk. 
A Facebookon is megtaláltok. 
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése