Printfriendly

2019. április 7., vasárnap

Brüsszeli csirkemell


Van egy zöldség, ami igazán elhanyagolt, de néha azért nálunk is asztalra került. Ez pedig a kelbimbó. Most egy nagyon egyszerű csirkés fogás készült belőle, amit az egész család szívesen falatozott. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*20 dkg kelbimbó
*2 közepes csirkemell

Tetejére:
*3 dl tejföl
*2 tojás
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*20 dkg trappista sajt

A megtisztított kelbimbót sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Ha kihűlt, félbe vágjuk. 
A csirkét vékonyra szeleteljük, megszórjuk fokhagymás sóval, borssal és egy nagyobb tepsibe fektetjük. Rárakjuk a félbevágott kelbimbót, majd megszórjuk őrölt köménymaggal. 
A tejfölt elkeverjük a tojással, fűszerekkel, a finomra reszelt sajt felével. 
Lefedve 180 fokos sütőben alul-felülsütéssel kb. 50 percig puhítjuk. 
A maradék sajttal megszórjuk, és alufólia nélkül addig sütjük, míg a sajt megpirul rajta. 
A kelbimbós csirkét melegen, krumplipürével kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése