Finom vendégváró fogás, amit előző nap elkészíthetünk és
az adott napra már csak a tálalás marad. Az ünnepi asztalon is megállja a
helyét.
*kb. 1,5 kg karaj csont nélkül, egyben
*só
*őrölt fekete bors (GM)
*12 dkg szeletelt sonka (GM)
*20 dkg krémes juhtúró
*10 dkg sajtkrém
*őrölt fekete bors (GM)
*20 dkg vékonyra szeletelt bacon szalonna
*sertés fűszerkeverék (GM)
*1-2 ek zsír a tepsi kikenéséhez
A juhtúrót a sajtkrémmel, tojással és borssal simára
keverjük.
(A töltelékbe nem került pluszban só, mert a juhtúró eléggé sós volt.)
A megtisztított, szárazra törölt karajt hosszában z
alakban bevágjuk, szétnyitjuk és óvatosan kiklopfoljuk. Megszórjuk sóval,
borssal, a sonka szeleteket ráterítjük úgy, hogy a húst befedje.
A juhtúrós tölteléket egyenletesen elkenjük rajta, majd
feltekerjük.
Vékony, húsos szalonnával betekerjük. Megszórjuk
fűszerkeverékkel. A végeket hústűvel összefogjuk, hogy a töltelék ne jöjjön ki
belőle.
Zsírral kikent tepsibe fektetjük úgy, hogy a hajtás rész
alulra kerüljön. Kb 1 dl vizet öntünk mellé.
Lefedve, 180 fokos alul-felül
sütés módban kb. 90 percet puhítjuk. Majd a fóliát eltávolítva, a
szaftjával gyakran locsolgatva kb. 20 percet pirítjuk. Hagyjuk kihűlni és szeletelve, hidegtálon kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése