PrintFrendly

2024. december 16., hétfő

Gombás-mustáros töltött csirkecomb

Egyszerű töltött hús amibe egy könnyű töltelék került. Egy hétvégi ebéd vagy az ünnepi asztal méltó fogása lehet.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*4 csirkecomb
*2 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
Töltelékhez:
*1,5 szelet teljes kiőrlésű kenyér
*1 tojás
*1 ek cm mustár
*1 jó nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*1 nagy gerezd fokhagyma
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
*1 ek mangalicazsír a tepsihez
 
A töltelékhez a kenyeret vízbe mártjuk, kicsavarjuk és apróra tépkedjük. Hozzáadjuk az egész apróra vágott gombát, petrezselyemlevelet, a tojást, a mustárt, a zúzott fokhagymát, a fűszereket és alaposan összedolgozzuk. A megtisztított combok bőrét fellazítjuk, alá nyomkodunk egy kevés tölteléket. A húsokat megszórjuk a fűszerkeverékkel. 
Zsírral kikent tepsibe fektetjük mind. Kb. 1 dl vizet melléjük öntve, lefedve, 180 fokos sütőben kb. 60 percet puhítjuk. Majd a fedőt eltávolítva pirosra sütjük, közben a szaftjával többször meglocsoljuk. Melegen azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése