A gyerekek kedvéért készült ez a picit különlegesebb formájú fogás. Megmondom őszintén, hogy picit időigényesebb
a hagyományos köreteknél, de ritkán azért belefér.
A készítésénél használt kis spirálozó eszköz már régen megvan, egy százforintos jellegű üzletben
találtam.
*20 dkg közepes krumpli
*olaj a sütéshez
*sült krumpli fűszerkeverék
A krumplikat meghámozzuk. Egyet a tenyerünkbe vesszük a spirálozó eszközt a végébe nyomjuk és szépen elkezdjük tekerni,
ami belefúr a zöldségbe és egy spirált váj ki belőle. A spirált vízbe rakjuk és minden krumplival megismételjük a műveletet. Olajat forrósítunk
és a papírtörlőn lecsepegtetett spirálokat megsütjük benne. Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. A fűszerrel megszórva kínáljuk. Természetesen a maradék vagy „hulladék“ krumpli, amiből a spirált kivájtuk, felhasználható krumplipürének, krémlevesnek,
esetleg nudli vagy szilvás gombóc alapanyagaként.
Kínálhatjuk köretként sültek, rántott hús mellé, de egy kis mártogatós társaságában is remek. Bő
olaj helyett sütőpapíros tepsiben, olajjal lekenve, vagy lefújva is megsüthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése