PrintFrendly

2023. augusztus 17., csütörtök

Mediterrán cukkinis-gombás lecsó

A nyár egy klasszikusa kicsit más ízesítéssel, picit más alapanyagokkal kiegészítve. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*1 nagy vöröshagyma
*2 nagy paprika
*2 nagyobb paradicsom
*4-5 ek olívaolaj
*1 kis zsenge cukkini
*1 kk só
*1 késhegynyi őrölt bors
*friss bazsalikom levél
*friss oregánó levél
 
A vöröshagymát, a paprikát vékony csíkokra, a paradicsomot nagyobb darabokra, a cukkinit félkarikára, a gombát szeletekre vágjuk. Kevés felforrósított olajon a gombát és a cukkinit hirtelen megpirítjuk, a végén sóval, borssal ízesítjük. Kiszedjük az olajból és félretesszük. A visszamaradt olívaolajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot. Készre pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal. A végén beleforgatjuk a gombát és a cukkinit. Friss bazsalikom és oregánó levéllel megszórva kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése