PrintFrendly

2023. június 3., szombat

Tepsiben sült magyaros pisztráng

A gyerek nem tudja megunni és kéri is, hogy süssek pisztrángot. Én ennek természetesen örülök, mert a hal nagyon egészséges. Igyekszem ilyenkor mindig más ízesítéssel készíteni, hogy azért változatos is legyen. Hozzá tepsiben sült újkrumplit és spárgát kínáltam. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*2 szivárványos pisztráng
*2-3 ek olívaolaj
*1-1 csipet só
*2 szál újhagyma
*2 nagy gerezd fokhagyma
Tálaláshoz:
*tepsiben sült újkrumpli és spárga
 
A pisztrángot megtisztítjuk, szárazra töröljük. A hasüreget megszórjuk egy kevés sóval és borssal. Belehelyezzük a megtisztított újhagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát. Kívülről lekenjük olajjal és megszórjuk a magyaros fűszerkeverékkel. Sütőpapíros tepsibe rakjuk. 190 fokos hőlégkeveréses sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Tepsiben sült újkrumplival és spárgával kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése