PrintFrendly

2023. május 25., csütörtök

Spárgával sült újkrumpli

Kihasználva a rövidke spárga szezont készítettem egy könnyű kis köretet, amiben kétféle zöldséget kombináltam. Nálunk sült hal kísérőjeként került az asztalra. A spárgát nem szükséges előtte megfőzni, tökéletesen megsül előfőzés nélkül is.
Hozzávalók 4 személyre
*1 kg újkrumpli
*50 dkg zöld spárga
*20 ml olívaolaj
*só
*őrölt bors
 
Az apróbb újkrumplit alaposan megsikáljuk, majd négyfelé vágjuk. A spárga fás végét letörjük, majd 3-4 cm hosszú darabokra vágjuk. A krumplit egy tepsibe rakjuk úgy, hogy ne fedjék egymást. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk a fűszerekkel. 180 fokos sütőben 15 percet sütjük. A spárgát is kevés olajjal meglocsoljuk, sózzuk, majd a félkész krumplihoz adjuk. További 15 percet sütjük. Érdemes kóstolással ellenőrizni, hogy mindkét zöldség kellőképpen megpuhult-e. Melegen, azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése