PrintFrendly

2023. február 13., hétfő

Fejtett bableves reszelt tésztával

Ideje volt elővenni a télre lefagyasztott fejtett babot és készíteni belőle egy könnyű, egyszerű kis levest. Kevés házi tönkölytészta is került bele.
Hozzávalók 4 személyre
*40 dkg fejtett bab
*2 szál sárgarépa
*1 nagy szál petrezselyem
*1 tk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 tk házi ételízesítő
*2 ek TK tönkölybúzaliszt
*3 ek olívaolaj
*1 tk fűszerpaprika
*1 ek tejföl
Tésztához:
*1 nagy tojás
*10 dkg TK tönkölybúzaliszt
 
A babot a felkarikázott répával és petrezselyemmel dupla mennyiségű vízben puhára főzzük. Ízesítjük sóval, borssal, házi ételízesítővel. Közben a tojásból és lisztből keményebb tésztát gyúrunk. Lereszeljük. Ha megfőtt a bab és minden zöldség, hozzáadjuk a tésztát. Közben a lisztet kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, a tejfölt, kevés forró vízzel simára keverjük. Folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk. Forralunk rajta egyet, ha szükséges utánízesítjük és melegen kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése