PrintFrendly

2020. augusztus 10., hétfő

Almás-füstöltsajtos krumplisaláta

A gyerekek szinte heti kétszer is kérnek rántott csirkét. Ez a kedvenc, nincs ebben semmi különös. A köretek viszont már kezdenek kicsit unalmasak lenni, ezért próbálok mindig valami mást, valami újat kitalálni. Ilyen ez a füstölt sajtos, almás krumplisaláta is. Egyszerű, hamar elkészül, még jobb, ha egy éjszakát tud pihenni fogyasztás előtt. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
Hozzávalók 3 személyre
*30 dkg krumpli
*15 dkg füstölt sajt
*2 nagyobb, savanykás alma
*3 púpozott ek tejföl
*2 púpozott ek majonéz
*2 ek frissen facsart citromlé
*1 nagy csipet só

A krumplit megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. 
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk. A gyümölcshúst a sajttal együtt a krumplival azonos méretűre vágjuk. 
A tejfölt simára keverjük a majonézzel, sóval, és a citromlével. Beleforgatjuk a krumplit, az almát és a sajtot. 
Pár órát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Grillezett húsokhoz, sültekhez kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése