Egy kifőzdében kóstoltam először ezt a fogást. Akkor nem igazán nyerte el a tetszésemet, mert elég pikáns volt a sok savanyú
uborkától. Már akkor tudtam, hogy ezt a saját ízlésünk szerint fogom elkészíteni. Mégpedig a kevésbé savanyú befőtt uborkát
tettem bele és így tökéletes lett. Még a gyerekeknek is ízlett. Azt hiszem máskor is asztalra kerül majd.
*60 dkg csirkemellfilé
*20 dkg sonka
*5-6 db csemegeuborka
*1 nagyobb vöröshagyma
*2 nagy gerezd fokhagyma
*2 púpozott ek paradicsompüré
*4-5 ek olaj
*1 kk só
*1 késhegynyi őrölt bors
A csirkét csíkokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk. Az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk a felforrósított
olajon, majd belezúzzuk a fokhagymát és megpirítjuk rajta a csirkét. Hozzáadjuk a paradicsompürét és kb. 1 dl vizet. Jól összeforraljuk.
Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a vékonyra csíkozott sonkát és az uborkát. Megkóstoljuk és ha szükséges még ízesítjük sóval
és borssal. Melegen párolt rizzsel kínáljuk.