Roppanós, belül puha, sajtos apróság. A nigella mag pedig a Nigella sativa növény magja, ami a Földközi-tenger mellett honos. Sokféle
egészségügyi hatása van. Jótékony a vírusok, baktériumok, gombák ellen, kedvezően hat a magas vérnyomásra, gyulladáscsökkentő.
Sőt szilveszterkor szerencsét is hoz.
Minden kedves AranyTepsi olvasónak nagyon boldog, finomságokban gazdag új évet kívánok!
A mag beszerezhető a Fűszerésznél.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
*25 dkg liszt
*1 tk só
*1/4 csomag szalalkáli (kb. 3,5g)
*1 tojás sárgája
*10 dkg krémes juhtúró
*12 dkg puha vaj
*8 dkg tejföl
Tetejére:
*1 tojás fehérje
*15 dkg sajt
*Nigella mag
A lisztet elvegyítjük a sóval, szalalkálival, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a puha vajat, a juhtúrót és a
tejfölt. Alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felületen 0,5 cm vékonyra elnyújtjuk. Lekenjük a tojás fehérjével, megszórjuk reszelt sajttal. Lisztbe mártott
perec formával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. Megszórjuk kevés nigella maggal. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréses
módban 10-12 perc alatt készre sütjük. (A szaggatáskor visszamaradt tésztát újra összegyúrjuk és ismételjük a műveletet.)