2023. december 24., vasárnap

Gombás harcsabrassói egyszerűen

Egyszerű kis gombás és halas fogás. Akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók 3 személyre
Krumplihoz:
*50 dkg krumpli
*só
*őrölt bors
*fűszerpaprika
*kevés olaj

Gombához:
*só
*őrölt bors
*fokhagymagranulátum
*olaj

Halhoz:
*30 dkg harcsafilé
*só
*őrölt bors
*fokhagyma
 
A megpucolt krumplit kockára vágjuk, tepsibe terítjük. Meglocsoljuk olajjal, majd megszórjuk sóval, borssal, fűszerpaprikával. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Érdemes közben a tepsit közben párszor megrázogatni. A gombát felszeleteljük, felforrósított serpenyőben kevés olajon megsütjük, ízesítjük sóval, borssal és fokhagymával. Félretesszük. A visszamaradt olajon a vékony csíkokra vágott halfilét megsütjük, közben megszórjuk a fűszerekkel. A halat a krumplival, gombával összeforgatjuk és azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése