Ha nyár, akkor befőzés. Most egy olyan módszert próbáltam, amit eddig még nem.
Már korábban vásároltunk egy befőzőautomatát és most a lecsóval avattuk fel. Tartósítószer nem került bele.
*2,5 kg paradicsom
*2 kg paprika
*3 csapott tk só
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A paprikát kicsummázzuk, a zöldséget kisebb darabokra vágjuk. A paradicsomot pár percre forró
vízbe mártjuk, majd a héját lehúzzuk. A zöldséghúst feldaraboljuk. A kétféle zöldséget egy fazékban addig főzzük, amíg
a paradicsom levet ereszt. Hozzáadjuk a sót. Majd az előkészített üvegekbe töltjük a lecsó alapot. A tetejüket rázárjuk. Az automatába rakjuk
és 90/30 programon automatázzuk. Tehát 90 fokon 30 percet automatázzuk. A gépben hagyjuk teljesen kihűlni. Majd mehet is a kamrapolcra.
Tippek:
*Csak egészséges alapanyagokat használjunk.
*Fontos az üvegek és kupakok alapos tisztítása.
*Az automata vizébe egy kis ecetet téve nem lesznek vízkövesek az üvegek.