Ez egy olyan banánkenyér, amibe nem került pluszban sem
cukor, sem édesítő, de mégis finom, ízletes és még sokáig puha is marad.
Ráadásul gluténmentes is. Már többször megsütöttem, mindig nagy sikere volt.
Az a szuper benne, hogy a már jó érett, már barnulásnak
indult gyümölcs is felhasználható hozzá.
Ha valakinek nagyon hiányzik a cukor, akkor 2 púpozott
evőkanál elegendő lehet bele vagy a szeleteléskor a tetejét meg lehet szórni egy kevés
porcukorral is.
A banán miatt szénhidrátdiétába nem illeszthető, tehát
cukorbetegeknek nem ajánlott. (GM LM CM)
*2 banán (20 dkg hámozva)
*2 nagy tojás
*50 ml olaj
*1 ek vaníliakivonat
*12 dkg teljes kiőrlésű barna rizsliszt
*6 g GM sütőpor
A banánt villával áttörjük, majd hozzáadjuk a tojásokat,
vaníliát, olajat. Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát előkészített
őzgerinc formába simítjuk. 180 fokos sütőben alul-felülsütési módban kb. 20-25
perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Rácson hagyjuk teljesen
kihűlni. Szeletelve kínáljuk.