Egy kis maradék túró felhasználásával született meg ez az egyszerű farsangi finomság, ami ráadásul diétába
is illeszthető. Nem számoltam meg, hogy hány darab lett belőle, mert arra már nem maradt idő. Gyors fotó készült csak pár golyóról. Azt hiszem ez
mindent elmond a végeredményről. Még külön édesítésre sem volt szükség. Ízlés szerint akár cukormentes lekvárral is kínálhatjuk.
Aki a hagyományos cukros változatot keresi, IDE kattintva megtalálja.
*25 dkg túró
*2 közepes tojás
*1 nagy csipet só
*1 ek négyszeres erősségű édesítő
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*1 késhegynyi bourbone vanília
*14 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*1 csapott kk sütőpor
*olaj a sütéshez
A túrót villával jól áttörjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk.
Egy edényben olajat forrósítunk. Vizes kézzel a masszából kisebb diónyi golyókat sodrunk és néhány darabot egyszerre mérséklet lángon
az olajban megsütünk. (Nálam magától megfordultak. Sütés közben nagyra nőnek.) Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Cukormentes lekvárral kínáljuk.