A tyúkjaink ügyesen végzik a dolgukat, ellátnak bőségesen tojással. Ezért most egy húsmentes, tojásos fogás készült.
Nagyon egyszerű és igazán ízletes.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*3 keményre főtt tojás
*4 nagyobb Chef Gomba fehér csiperkegomba
*1 kisebb vöröshagyma
*1 közepes paradicsom
*1 jó nagy csipet só
*1 jó nagy csipet őrölt bors
*1/2 kk fűszerpaprika
*4-5 ek olívaolaj
*2 ek tejföl
A gombát és a főtt tojást vékonyra szeleteljük, a vöröshagymát apróra kockázzuk. A felforrósított olajon
megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, a kisebb darabokra vágott paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal, fűszerpaprikával. Pár perc pirítás
után a tejföllel krémesítjük, majd óvatosan beleforgatjuk a szeletelt tojást. Ha szükséges utánízesítjük. Melegen, basmati rizzsel vagy teljes
kiőrlésű nokedlivel, esetleg teljes kiőrlésű főtt tésztával kínáljuk.