Az úgy történt, hogy összegyűjtöttem többféle zöldséget, amit találtam itthon és mindent bele alapon készítettem
el ezt a finom kis tallért. Köretként fogyasztottuk sült hús mellé. De egy kis tejfölös mártogatós társaságában főételként
is megállja a helyét.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*30 dkg krumpli
*20 dkg cukkini
*1 sárgarépa (8 dkg)
*1 kisebb vöröshagyma
*3 közepes tojás
*15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*1 púpozott kk fokhagymás só
*1 tk vad krétai rozmaring
*1/2 kk őrölt feketebors
*olívaolaj a sütéshez
A megtisztított krumplit, répát, cukkinit, vöröshagymát durvára reszeljük, hozzáadjuk a lisztet és a tojásokat,
majd ízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összekeverjük. Serpenyőben felforrósított olajon egy púpozott evőkanálnyi masszát elsimítunk, majd
közepes lángon mindkét oldalát megsütjük. Melegen, azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése