A tojásos nokedli adta az ötletet, de a nokedlit lecseréltem bulgurra és került bele még némi gomba is. Tartalmas és egészséges húsmentes
fogás lett belőle.
2 dl-es csészét használtam a főzés során.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*1 csésze bulgur (24 dkg)
*3-4 ek olívaolaj
*2 csésze víz (4 dl)
*1 kk házi ételízesítő
*1 kk só
Gombához:
*3-4 ek olívaolaj
*20 dkg Chef Gomba bébi csiperke gomba
*só
*őrölt bors
Továbbá:
*6 házi tojás
*őrölt bors
*friss zöldfűszerek
A bulgurt kevés olajon megpirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felengedve, a fűszerekkel ízesítve, lefedve addig főzzük, míg
a vizet felszívja. A gombát nagyobb cikkekre vágjuk, kevés felforrósított olajon hirtelen megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a bulgurt, ráütjük
a tojást. A tojás ízlés szerinti keménységéig sütjük. Sóval, borssal, friss zöldfűszerekkel megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése