Gyakran készítek körözöttet, mert jobban kedveljük, mint a hagyományos vajas, szalámis kenyeret. Most egy kicsit változtattam a megszokott
összetételen, hisz csempésztem bele néhány ízletes gombát is. Mondhatom, hogy nem rontotta el, sőt. A kisebbik gyerek is szívesen eszegette, a nagyobb alapból
„körözött kerülő“.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*4 nagyobb Chef Gomba Shiitake gomba
*2-3 ek olívaolaj
*25 dkg tehéntúró
*1 kisebb vöröshagyma (7 dkg)
*2 púpozott ek tejföl (10 dkg)
*1/2 kávéskanál só
*1 késhegynyi őrölt bors
*1 késhegynyi őrölt köménymag
*1 kk fűszerpaprika
A gombát vékonyra szeleteljük, kevés felforrósított olajon megpirítjuk és hagyjuk kihűlni. A túrót a gombával,
az apróra vágott hagymával, a fűszerekkel és a tejföllel késes aprítóban összedolgozzuk. Pár órát a hűtőben pihentetjük, hogy
az ízek jól összeérjenek. Teljes kiőrlésű kenyérrel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése