Az egyszerűség és a szezonalitás jegyében készült ez a könnyű fogás a kertben szedett friss zöldbab felhasználásával.
A húst ismét A Séf húsboltja és pecsenyése biztosította. Ha Inárcson jártok érdemes benézni az üzletbe, hisz széles választékkal,
csodás áruval és kedves kiszolgálással várják a vásárlókat.
*40 dkg darált sertéshús
*1 fej vöröshagyma
*pár ek olívaolaj
*25 dkg zöldbab
* kk só
*1/3 kk őrölt bors
*1 késhegynyi őrölt köménymag
*1 tk fűszerpaprika
*1 tk házi darált paprika
*1 nagyobb paradicsom
*2 púpozott ek tejföl
A felkockázott vöröshagymát a felforrósított olajon megfonnyasztjuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük a
fűszerekkel, hozzáadjuk a darált paprikát, a kisebb darabokra vágott paradicsomot és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Fedő alatt félkészre főzzük,
majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott zöldbabot. Addig főzzük, míg elfő a leve, valamint a hús és a zöldség is megpuhul. Hozzáadjuk a tejfölt és azonnal, párolt rizs körettel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése