A család egyik nagy kedvence egy kis változtatással. Puha, sajtos tejfölben sült hús egy kis gombával kiegészítve.
Egyszerű, elronthatatlan és igazán finom.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*4 nagy szelet csirkemell filé
*só
*őrölt bors
*2 ek tejföl
*2 gerezd fokhagyma
*8 dkg sajt
Gombához:
*15 dkg Chef Gomba fehér csiperkegomba
*kevés olívaolaj
*só
*bors
Tálaláshoz:
*basmati rizs
A húst vékonyra klopfoljuk, megszórjuk sóval és borssal. Olívaolajjal kikent tepsibe fektetjük. A tejfölt kikeverjük a zúzott
fokhagymával, egy csipet sóval és borssal, majd beleforgatjuk a lereszelt sajt felét. A sajtos tejfölt a csirke szeletekre kenjük. 180 fokos sütőben lefedve kb. 40 percet puhítjuk.
Majd a fedőt eltávolítva, a maradék sajttal megszórva kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Közben a vékonyra szeletelt gombát kevés olívaolajon megpirítjuk, a végén megszórjuk kevés sóval és borssal.
A gombát a kész hús szeletekre halmozzuk. Azonnal, párolt basmati rizzsel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése