Ez egy őzgerinc formában sült csokoládés süteményt, amit a szilvalekvár tesz igazán szaftossá. Sokáig élvezhetően
friss marad, már ha marad belőle. :-D
A recept megjelent a Kifőztük magazin februári számában is.
*16 dkg liszt
*2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
*1 csapott tk sütőpor
*1 csipet só
*10 dkg vaj
*2 nagyobb tojás
*8 dkg cukor
*3 púpozott ek szilvalekvár
*1,2 dl joghurt
*1 ek rum
*5 dkg étcsokoládé
A puha vajat simára keverjük a tojásokkal és a cukorral. Hozzáadjuk a kakaóporral, sóval, sütőporral elvegyített lisztet.
Beleforgatjuk a szilvalekvárt, a rummal és a joghurttal lazítjuk. Ízesítjük a rummal és beleszórjuk az apróra darabolt csokoládét. Vajjal kikent és
liszttel megszórt 30*4,5 cm-es őzgerinc formába simítjuk a sűrű tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütéssel 35 perc
alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, szeletelve kínáljuk.
Tipp: Ha sütés közben a kenyér felpúposodik és megreped, akkor a sütés után azonnal sütőpapírra kiborítjuk
és a tészta szépen összehúzódik.