Ez egy roppant egyszerű, húsmentes étel. A lencse legtöbb esetben szilveszterkor kerül asztalra, pedig egész évben elérhető és finom alapanyag.
Érdemes többször beilleszteni az étkezésbe. A felhasznált tésztát a WISE PASTA biztosította.
*20 dkg WISE PASTA QUINOA Fusilli
*25 dkg lencsekonzerv
*1 közepes vöröshagyma
*2 gerezd fokhagyma
*3-4 ek olaj
*3 dl paradicsomsűrítmény
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*1 nagy csipet morzsolt oregánó
*1 nagy csipet morzsolt bazsalikom
A lencsét átmossuk, lecsepegtetjük.
Felforrósított olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk
a paradicsomsűrítményt. Ízesítjük a fűszerekkel. Ha felforrt, beleforgatjuk a lencsét. Ha szükséges utóízesítjük.
A tésztát
kifőzzük, leszűrjük és melegen a lencsés raguval kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése