2021. február 4., csütörtök

Lencse bolognese

Ez egy roppant egyszerű, húsmentes étel. A lencse legtöbb esetben szilveszterkor kerül asztalra, pedig egész évben elérhető és finom alapanyag. Érdemes többször beilleszteni az étkezésbe. A felhasznált tésztát a WISE PASTA biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*20 dkg WISE PASTA QUINOA Fusilli
*25 dkg lencsekonzerv
*1 közepes vöröshagyma
*2 gerezd fokhagyma
*3-4 ek olaj
*3 dl paradicsomsűrítmény
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*1 nagy csipet morzsolt oregánó
*1 nagy csipet morzsolt bazsalikom
 
A lencsét átmossuk, lecsepegtetjük. 
Felforrósított olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt. Ízesítjük a fűszerekkel. Ha felforrt, beleforgatjuk a lencsét. Ha szükséges utóízesítjük. 
A tésztát kifőzzük, leszűrjük és melegen a lencsés raguval kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése