2021. február 7., vasárnap

Rumos-gesztenyés kekszszalámi

Könnyű kis édesség, amihez még a sütőt sem szükséges bekapcsolni. A család szerint olyan az íze, mint a bolti sport szelet nevű csokoládénak.
Hozzávalók:
*10 dkg étcsokoládé
*2 dl tej
*1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
*5 dkg porcukor
*2 ek rum
*13 dkg vaj
*20 dkg gesztenyemassza
*5 dkg háztartási keksz egyben
*30 dkg darált háztartási keksz
 
Az étcsokoládét a kakaóporral, vajjal, porcukorral felolvasztjuk a tejben. Hozzáadjuk a rumot, az áttört gesztenye masszát, a darált kekszet és a darabokra tört kekszet. Jól összedolgozzuk. A masszát két egyenlő részre osztjuk. Mindkettőt folpackba csomagolva, szaloncukrot formázva hengert sodrunk. Pár órát a hűtőben pihentetjük. Szeletelve kínáljuk.

1 megjegyzés: