2021. február 13., szombat

Szalonnás-káposztás csirkemell sajtosan

A télben a hideget nem, de azt igenis szeretem, hogy ez a sütőtök és a savanyú káposzta szezonja is egyben. Most utóbbit használtam fel egy főétel elkészítéséhez. Igazán különleges ízvilágú fogás lett belőle. Érdemes kipróbálni. A recept megjelent a Kifőztük magazin februári számában is. A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 3 személyre
*60 dkg csirkemellfilé
*2 púpozott tk fincsibe fűszerkeverék
*kevés olaj
Feltéthez:
*30 dkg savanyú káposzta
*8 dkg kockázott húsos szalonna
*1 késhegynyi őrölt köménymag
*15 dkg trappista sajt
Tálaláshoz:
*sült krumpli
 
A húst vékonyra szeleteljük, megszórjuk a fűszerkeverékkel és felforrósított serpenyőben kevés olajon megsütjük, félretesszük. 
A kockázott szalonnát zsírjára sütjük. A káposztát átmossuk, kicsavarjuk, lecsepegtetjük, apróra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Ízesítjük a fűszerekkel, végül beleforgatjuk a szalonnát. A csirke szeleteket olajjal vékonyan kikent tepsibe fektetjük, ráhalmozzuk a szalonnás káposztát, bőven megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt megolvad rajta. Melegen, sült krumplival kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése