Maradék sült sütőtökből készült omlós, illatos puha keksz. Ráadásul diétába is illeszthető. Roppant egyszerű
az összeállítása, amiben akár a gyerekek is szívesen segítenek.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*8 dkg zabpehelyliszt
*1 csipet só
*1 csapott kk szódabikarbóna
*6 dkg apró szemű zabpehely
*4 dkg darált dió
*3,2 dkg négyszeres erősségű édesítő
*6 dkg vaj
*8 dkg sült sütőtök
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a villával áttört tököt, a tojást és a
puha vajat, majd a masszából evőkanálnyi adagokból lisztes kézzel golyót, majd tallért formázunk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. 170 fokos sütőben
alul-felülsütési módban 15 perc alatt megsütjük. Óvatosan rácsra szedjük és ott hagyjuk teljesen kihűlni.